interieur

Alysis ziekenhuis Arnhem

Studio Parade maakte een ontwerp voor de herinrichting van de gang- en wachtruimtes van de afdeling Spoedeisende Hulp van het Alysis ziekenhuis in Arnhem.

De ruimtes hebben een totaal oppervlakte van ca. 400 m2. De gang is verkeersruimte met drie centrale (werk)balies. Op de gangruimtes sluiten verblijfsruimtes voor personeel en patiënten aan. Belangrijkste uitgangspunt in het concept is om in deze specifieke omgeving, waarin primaire emoties als pijn, angst, agressie en wanhoop overheersen, verzachting en afleiding te bieden d.m.v. een lichte kleurstelling, natuurlijke materialisering en een huiselijke inrichting.

 

De totale vloeroppervlakte is met één lichtblauwe ‘water’ kleur afgewerkt. In de overgang van gangruimtes naar de diverse wachtruimtes is in de vloer een uitwaaierend grafisch patroon ingelegd, ontworpen door René Knip. De figuurtjes ‘zwemmen of zwermen’ als kleine abstracte iconen in deze blauwe vlakte en verwijzen naar micro en macro leven in natuur en vijvers. Zo wordt het oog van de patiënten vanzelf getrokken naar de vloer en wordt wat afleiding geboden.

 

Om alle wachtruimtes met elkaar te verbinden en een éénduidig, rustig beeld te maken is de totale verdieping ingericht met één duidelijk herkenbare familie meubilair.

 

M.m.v. René Knip (grafisch patroon vloer)

 

Opdrachtgever

Alysis ziekenhuis Arnhem

 

Wat

Herinrichting wachtruimte afdeling Spoedeisende Hulp

 

Jaar

2011