interieur

Alysis ziekenhuis Velp

Studio Parade maakte een ontwerp voor de herinrichting van de wachtruimte van de afdeling dermatologie van het Alysis Ziekenhuis in Velp.

Het ontwerp is een open, meanderende gangruimte met een oppervlakte van 440 m2. De gang is tegelijkertijd verkeersruimte, ontvangstruimte én verblijfsruimte voor personeel en patiënten.

 

De subtiele nuances die zichtbaar zijn op menselijke huid, zoals pigmentkleuren en structuren, zijn uitgangspunten geweest voor het concept van Studio Parade. De totale vloeroppervlakte is met grote keramiek tegels belegd in één lichte basiskleur. Op negen plekken, daar waar de gang zich verbreedt, zijn wachtruimtes gemaakt. Deze worden gemarkeerd door een vloertegel in een subtiel afwijkende kleur.

 

Om de negen wachtruimtes met elkaar te verbinden en een éénduidig, rustig beeld te maken, is de totale verdieping ingericht met één duidelijk herkenbare familie meubilair.

 

M.m.v.. Daniël van der Veer (collages)

Wat
Herinrichting wachtruimte afdeling Spoedeisende Hulp

Opdrachtgever
Alysis ziekenhuis Velp

Jaar
2011