interieur

Muziekcentrum ‘s-Hertogenbosch

 

In opdracht van Muziekcentrum ‘s-Hertogenbosch maakte Studio Parade een nieuw ontwerp voor de foyer van de Toonzaal. De foyer is gesitueerd in de nieuwbouw naast de concertzaal in de voormalige Bossche synagoge. Voor de verbouwing bestond de foyer uit een ruimte met in het midden de bar, dicht tegen de gang aan. In de glazen uitbouw aan de straatzijde waren losse zitplekken. Glazen deuren sloten de ruimte van de gang af.

 

In het nieuwe ontwerp is de foyer getransformeerd tot één open ruimte die doorloopt naar de concertzaal en garderobe. Een rode wand doorkruist het gebouw, van de achteruitgang tot in de foyer. Dit versterkt de ruimtelijke beleving en verbindt de afzonderlijke ruimtes met elkaar. Met een antraciete gietvloer als basis, krijgt de foyer een sterke, eenduidige uitstraling. Daarnaast is één type akoestisch plafond in de totale ruimte aangebracht en zijn overige wand- en plafondvlakken glad en wit afgewerkt.

 

De belangrijkste ruimtelijke ingreep in de foyer is het ontwerp van de bar in de glazen uitbouw aan de straatzijde. In de nieuwe inrichting is deze optimaal gepositioneerd. Daarnaast nodigt de foyer, met het zicht op de bar vanaf de straatzijde, meer publiek uit dan voorheen. In het centrum van de foyer vormt de inrichting met moderne eiken stoelen, tafels en gestoffeerde banken een sfeervolle eigentijdse setting voor muziekminnend publiek.

 

Opdrachtgever

Muziekcentrum ‘s-Hertogenbosch

 

Wat

Herinrichting foyer van de Toonzaal

 

Jaar

2009