specials

Ploossche hof

Studio Parade ontwierp straatmeubilair voor een plein in de wijk de Ploossche Hof in ‘s-Hertogenbosch. Parklaan Landschapsarchitecten ontwierp dit plein, dat bestaat uit een ca. tien meter brede en 300 meter lange wandel- en fietsstrip.

De tien meter brede en 300 meter lange wandel- en fietsstrip gaat dwars door de wijk en verbindt het Ploossche Park met groenzone de Heinis. Door de centrale ligging zullen zowel wandelaars vanuit het zorgcentrum, kinderen van school als winkelend publiek zich op de strip verzamelen.

 

De strip is bestraat met een tegel die werd ontworpen door Baukje Trenning. Op deze tegel is een streepjescode zichtbaar. In combinatie met een gladde tegel is een patroon op de strip gemaakt waardoor duidelijk is waar gefietst en waar gewandeld kan worden.

 

Studio Parade ontwikkelde een buitenvariant van de reeds bestaande meubelserie TOM. Op het plein staan stoel TOM, bank LOET, krukje NIELS en trap TREES. Ze zijn uitgevoerd in geïmpregneerd beukenmultiplex dat onder hoge druk is samengeperst. Dit materiaal is sterk, niet brandbaar en weers- en vandaalbestendig. Tegelijkertijd hebben de meubelen de warme uitstraling van houten buitenmeubilair behouden. Tussen de latten is een opening gelaten zodat het water kan afvloeien.

 

De ‘huiselijke’ uitstraling van deze meubelen geeft een aantrekkelijke invulling aan deze ‘huiskamer’ van de Ploossche Hof.

Fabrikant ABC Team, Cuijk.

 

Wat

Straatmeubilair

 

Opdrachtgever

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

 

Jaar

2010