Eric & Paulien

Studio Parade is opgericht in 1991 door Paulien Berendsen (1967) en Eric Sloot (1963), beiden afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.

 

Studio Parade is een multidisciplinair ontwerpbureau gevestigd te ‘s-Hertogenbosch, werkzaam op het gebied van productontwerp en ruimtelijke vormgeving.

 

Het werkterrein strekt zich uit van interieurs en meubelen tot exposities, producten voor openbare ruimtes, grafische én vrije projecten.

Meubelontwerp

In 2001 zijn wij het meubelmerk LENTE gestart met een collectie meubelen van eigen hand. In 2007 zijn onze krachten gebundeld met het nederlandse meubelmerk Spectrum en is de collectie van Lente daarin overgaan.

Sinds 2008 zijn wij één van de vaste meubelontwerpers en verzorgen wij de art direction van Spectrum.

 

Produkten openbare ruimtes

In opdracht van gemeentes en/of bedrijven ontwerpen wij producten voor openbare ruimtes. Dit kunnen unica zijn of serie producten. In nauwe samenspraak met stedenbouwkundigen ontwikkelen wij o.a.straatverlichting, zitbanken en papierbakken.

 

Interieurontwerp

Voor het bedrijfsleven of overheidsinstellingen ontwerpen wij interieurs en ontwikkelen bijzondere beurspresentaties.

 

 

 

Tentoonstellingsvormgeving

In opdracht van musea, provincies en culturele instellingen ontwerpen wij tentoonstellingen. Of het nu tijdelijke, reizende of permanente installaties zijn, het is onze kracht om een bijzonder en tegelijkertijd dienend eindresultaat neer te zetten.

 

IXXI

Tesamen met grafisch ontwerper Roel Vaessen hebben wij het merk/product IXXI ontwikkeld. Sinds september 2010 is de webshop www.ixxiyourworld.com online.

 

VRIENDEN
In 2016 hebben wij een nieuw meubelmerk gelanceerd, VRIENDEN. Het is niet alleen een nieuw meubelmerk met een innovatief verkoopconcept maar ook een sociaal designnetwerk. VRIENDEN is voortgekomen uit onze wens design op een totaal andere manier bij de liefhebber te brengen: je bekijkt de meubelen niet in een traditionele winkel maar bij ‘Vrienden’, een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten, te vinden via de website vanvrienden.com.