interieur

Design Academy, Eindhoven

In opdracht van Design Academy Eindhoven (DAE) maakte Studio Parade het ontwerp voor de herinrichting van de derde verdieping van de Witte Dame, het domein van de directie en de administratie van DAE. Het betreft een open ruimte met een oppervlakte ca. 900 m2, waar ca. dertig mensen werkzaam zijn.

 

Lees verder onder de foto’s van Joep Jacobs

Om de totale ruimte én de looppaden zoveel mogelijk vrij te laten, plaatste Studio Parade in een ruime opstelling twintig grote tafels PHILL. Speciaal voor dit project ontwierp Parade het kastensysteem STUFF. Deze kasten staan tussen de tafels en bieden aan twee kanten bergruimte. STUFF is een modulair kastensysteem dat bestaat uit gestoffeerde boxen, die naar persoonlijke voorkeur kunnen worden gewisseld en gedraaid. Dit systeem is multifunctioneel: het heeft een ‘zachte’ akoestische functie en is een visueel scherm tussen de werkplekken.

 

Materialenbibliotheek
Om een afscheiding te creëren tussen de administratie en de gangruimte voor docenten en studenten, werd een stalen kastenwand geplaatst, die Studio Parade eerder ontwierp voor materialenbibliotheek Material Matters op de 2e verdieping van de Witte Dame.

 

Midden op de 3e verdieping is een ruimte vrijgemaakt voor een ruime pantry met twintig zitplekken.

 

Stilteruimtes

Daarnaast zijn hier zes af te sluiten stilteruimtes gerealiseerd, als buffer tussen de administratie en een open onderwijsruimte van ca. 300 m2. Aan de kant van de onderwijsruimte worden deze stilteruimtes afgesloten door een vijftien meter lange kastenwand waar studenten projecten in kunnen presenteren en postvakken van docenten zijn.

 

M.m.v.  Joep Jacobs (fotografie).

Opdrachtgever

Design Academy Eindhoven

 

Wat

Herinrichting 3e verdieping Design Academy Eindhoven

 

Jaar

2012