exposities

Boijmans van Beuningen, Design Derby

In deze expositie toonde Museum Boijmans Van Beuningen de hoogtepunten van 200 jaar vormgeving in Nederland en België, van 1815 tot 2015. Er werden 500 objecten uit de twee buurlanden getoond, variërend van zilver, glas, keramiek en affiches tot meubels, mode en auto’s.

 

Lees verder onder de foto’s van Lotte Stekelenburg

De vriendschappelijke ‘wedstrijd’ tussen Nederland en België, de heldere belijning in sportzalen plus een af te leggen parcours, vormden de belangrijkste onderleggers van het ruimtelijk en grafisch ontwerp van Studio Parade.

 

In de 1.500 m2 grote zaal werd tijdelijk een abstracte arena gecreëerd. Publiek kwam binnen in een verduisterde ‘catacombe’, tevens een introductie op de tentoonstelling. Vervolgens liep men door een vijftig meter lange ‘spelerstunnel’ naar het ‘speelveld’. Al  zigzaggend werd het publiek geleid door 21 tijdvakken in de periode 1815 — 2015. In elk tijdvak werden ca. 20 tot 30 objecten gespiegeld getoond, de Nederlandse voorwerpen rechts, de Belgische links. In totaal zag het publiek 500 voorwerpen. Het parcours eindigde bij een ‘scorebord’ op de museumwand, alwaar de bezoeker op zijn favoriete land kon stemmen.

 

Koningin Maxima opende deze tentoonstelling op 19 juni 2015.

Wat

Expositie

 

Opdrachtgever

Museum Boijmans van Beuningen

 

Jaar

2015