exposities

Sint Lucas

De creatieve opleiding SintLucas Eindhoven vroeg Studio Parade een expositiesysteem te ontwikkelen. Eric Sloot & Paulien Berendsen bedachten hierop een plafondinstallatie, waaraan wisselende exposities zouden kunnen worden gehangen. Zij kozen voor een hangende constructie omwille van de transparantie, het gebruik van lichte materialen, het geringe volume, de snelle opbouw én om de ruimte de ruimte te laten. Op tijden dat er geen expositie is, blijft de markante en grafische installatie permanent zichtbaar.

Fotografie Joep Jacobs

In het plafond zijn 1.550 ophangpunten aangebracht voor pendels met 1.550 unieke cijferornamenten, laser gesneden. Studenten en docenten kunnen zelf aan de slag met dit grid en steeds nieuwe indelingen en exposities bedenken en uitvoeren.

 

Studio Parade heeft ook de eerste expositie vormgegeven, met het modulaire IXXI-systeem als uitgangspunt. Doel van de kick off-expositie was de presentatie van de nieuwe huisstijl van Eric Kessels voor SintLucas én het uitdragen van het samengaan van de opleidingen Boxtel en Eindhoven. Daarnaast wilde SintLucas docenten en studenten inspireren met dit systeem aan de slag te gaan.

Studio Parade heeft, dwars op de ganglengte, negen objecten opgehangen, die in negen stappen de gradatie uitbeelden van 2d-vlak naar 3d-volume. In een kleurstelling van wit naar zwart in negen gradaties foliekleuren, met als accent fluoriserende oranje kaarten die aansluiten op de huisstijl.

 

De grafiek aan de buitenkant met grote gepixelde iconen verwijst zowel naar het samengaan van SintLucas Boxtel en Eindhoven, als naar hetgeen hier wordt geleerd: o.a. grafiek/illustratie, interactief en gaming.

 

Wat

Sint Lucas expositie systeem

 

Opdrachtgever

Sint Lucas Eindhoven

 

Jaar

2012