specials

Gemeente Hengelo

Straatbank met verlichting 1993

Een straatbank voor de binnenstad van Hengelo met daarin verwerkt een tweetal lampen. Er zijn twee versies: één met houten bekleding en één met roestvrijstalen bekleding.

 

Met dit ontwerp won Studio Parade een prijsvraag van de Gemeente Hengelo.

 

Straatverlichting 1995

Na het winnen van de prijsvraag (het ontwerp van een straatbank met licht) werd Studio Parade gevraagd een collectie te ontwerpen van meubilair, in de stijl van de bank. In samenwerking met Industria ontwikkelden Eric Sloot & Paulien Berendsen een standaard verlichtingsarmatuur voor in de mast, de wandlamp en de hanglamp.

 

Paaltje 1995

In 1995 werd de collectie straatmeubilair in Hengelo uitgebreid met een betonnen paal. Het beton is versterkt met een polyester vezel om de ranke vorm te kunnen creëren.

 

In Holland ligt een huis 1996

Het ontwerp bestaat uit een bekleding voor een transformatorhuisje. Het is gelegen aan een uitvalsweg en dient als landmark.

 

Materiaal: verzinkt staal, red cedar hout (vloer).

 

Monument ‘Dank aan onze bevrijders’ 2000

Bij het vieren van de bevrijding van de stad Hengelo (in het jaar 2000 55 jaar geleden) vroeg de gemeente Studio Parade een monument te ontwerpen. Het concept: het monument is verweven met de stad Hengelo. Het is daarom opgenomen in een bestaande muur. In het glas zijn de de namen van de regimenten, die bij de bevrijding betrokken waren, gezandstraald. Aan de achterzijde is een illustratie aangebracht die doet denken aan een bloemenregen. In de avond gaat de verlichting aan en licht het object zichzelf aan. Illustratie: Edwin Sloot.

 

Wat

Straatmeubilair

 

Opdrachtgever

Gemeente Hengelo

 

Jaar

1992-2000